Прес

МАНИФЕСТАЦИЈА ПОВОД 100-ГОДИШНИНАТА ОД РАЃАЊЕТО НА БЛАЖЕ КОНЕСКИ

Петок, 10 Декември 2021 11:26

 

НУБ „Св. Климент Охридски“ – Скопје, Друштвото на писателите на Македонија и Фондацијата Небрегово, ве покануваат на манифестацијата во чест на Блаже Конески и неговото дело. Ќе проследите свечено отворање на изложбата „Фондот на НУБ – доказ за сестраноста на Конески“ подготвена од тим во библиотеката, читање познати песни од Блаже Конески од страна на членови на Друштвото на писателите и поетски пораки упатени од членови на Фондацијата Небрегово.


Во прилог Библиографија на застапените публикации од изложбата посветена на јубилејот 100 години од раѓањето на Блаже Конески.

 

Monografski_publikacii.pdf


Контакт

 
Бул. „Гоце Делчев“ бр. 6, пошт. фах 566
Скопје
Република Македонија
 
Оваа е-адреса е заштитена од спамботови. Треба да ви е овозможено JavaScript за да ја видите.
 
+389 2 3115 177
 
+389 2 3226 846