Сериски публикации

Сериски публикации

Содржи податоци за обемот и структурата на сериските публикации издадени во Република Македонија во тек на една календарска година. Како дел од тековната национална библиографија и оваа серија се подготвува според територијален принцип. Во неа без селекција се вклучуваат наслови на различни видови сериски публикации: весници, списанија, ревии, годишници, зборници, билтени, алманаси, училишни гласила, единечни јубилејни броеви и друго.

Библиографските единици се подредени азбучно според наслов и секоја библиографија ги содржи следните регистри:

  • регистар на автори (кирилица и латиница)
  • регистар според УДК
  • регистар на издавачи (кирилица и латиница)
  • регистар на печатници

Контакт

 
Бул. „Гоце Делчев“ бр. 6, пошт. фах 566
Скопје
Република Македонија
 
Оваа е-адреса е заштитена од спамботови. Треба да ви е овозможено JavaScript за да ја видите.
 
+389 2 3115 177
 
+389 2 3226 846