За нас

Вработени

Необјавено

ДИРЕКТОР: д-р Иван К. Заров

Телефон/факс: 02 3226 846

Секретар: Арсена Глигорова

Телефон: 02 3115 177, лок.130
Е-пошта: Оваа е-адреса е заштитена од спамботови. Треба да ви е овозможено JavaScript за да ја видите.

Сметководство: Јованка Јованоска

Телефон: 02 3115 177, лок.158
Е-пошта: Оваа е-адреса е заштитена од спамботови. Треба да ви е овозможено JavaScript за да ја видите.

Деловен секретар: Мирјана Стојческа

Телефон/факс: 02 3226 846
Телефон: 02 3115 177, лок.112
Е-пошта: Оваа е-адреса е заштитена од спамботови. Треба да ви е овозможено JavaScript за да ја видите.

Оддел: Комплетирање и техничка обработка на библиотчен материјал

Раководител: Љубица Богојевска
Телефон: 02 3115 177 лок. 121
Е-пошта: Оваа е-адреса е заштитена од спамботови. Треба да ви е овозможено JavaScript за да ја видите.

Оддел: Библиографски центар

Раководител: Валентина Дојчиновска-Илиоска
Телефон: 02 3115 177 лок. 151
Е-пошта: Оваа е-адреса е заштитена од спамботови. Треба да ви е овозможено JavaScript за да ја видите.

Оддел: Реферален центар

Раководител: Раководител: Миодраг Дадасовиќ
Телефон: 02 3115 177 лок. 117
Е-пошта: Оваа е-адреса е заштитена од спамботови. Треба да ви е овозможено JavaScript за да ја видите.

Службa: Прием на задолжителен примерок и експедиција на библиотечен материјал

Одговорни лица: Иванка Миладиновска, Тоде Врдинов
Телефон: 02 3115 177, лок. 148

Службa: Комплетирање на задолжителен примерок, распределба и техничка обработка на библиотечен материјал

Одговорни лица: Мирче Нешовски, Билјана Јанакиевска, Милош Линдро
Телефон: 02 3115 177, лок. 125

Службa: Комплетирање на задолжителен примерок

Одговорно лице: Елена Мојсова
Телефон: 02 3115 177, лок. 162

Службa: Меѓународна размена, купување и подарок

Одговорни лица: Цвета Малева, Емилија Мајсторова-Стојановска, Фахрие Халими
Телефон: 02 3115 177, лок. 143
Е-пошта: Оваа е-адреса е заштитена од спамботови. Треба да ви е овозможено JavaScript за да ја видите.

Службa: Стручна обработка на монографски публикации и CIP

Одговорни лица: Верица Петровска, Сенка Наумовска, Снежана Рогановиќ
Телефон: 02 3115 177, лок. 152

Службa: Стручна обработка на монографски публикации и CIP

Одговорни лица: Катарина Марковска-Саздова, Елена Џимревска-Борисова, Радмила Ончевска, Зуја Зикова
Телефон: 02 3133 418 и 3115 177, лок. 118 и лок. 123
Е-пошта: Телефон: 02 3133 418 и 3115 177, лок. 118 и лок. 123

Службa: Стручна обработка на сериски публикации

Одговорни лица: Љубица Бојевска, Владимир Илиевски, Македонка Ричковска, Нермин Умер
Телефон: 3115 177, лок. 121

Службa: Реферални информации и пребарувања на информациски сервиси и бази на податоци

Одговорно лице: Миодраг Дадасовиќ
Телефон: 3115 177, лок. 117
Е-пошта: Оваа е-адреса е заштитена од спамботови. Треба да ви е овозможено JavaScript за да ја видите.

Служба: Информациски систем за научно-истражувачката дејност во Република Македонија - база на податоци E-CRIS.MK

Одговорно лице: Василка Христовска
Телефон: 3115 177, лок. 107
Е-пошта: Оваа е-адреса е заштитена од спамботови. Треба да ви е овозможено JavaScript за да ја видите.

Служба: Меѓубиблиотечно позајмување на публикации

Одговорно лице: Маја Јовановска
Телефон: 02 3230 874 и 3115 177, лок. 107
Е-пошта: Оваа е-адреса е заштитена од спамботови. Треба да ви е овозможено JavaScript за да ја видите.

Служба: Центар за меѓународни кодни идентификатори на документи (ISSN, ISBN)

Одговорно лице: Оља Стојкова
Телефон: 02 3115 177, лок. 137
Е-пошта: Оваа е-адреса е заштитена од спамботови. Треба да ви е овозможено JavaScript за да ја видите.

Служба: INIS-центар за Република Македонија

Одговорно лице: Пандорка Стојменовска
Телефон: 02 3115 177, лок. 134
Е-пошта: Оваа е-адреса е заштитена од спамботови. Треба да ви е овозможено JavaScript за да ја видите.

Служба: Македонска тековна библиографија

Одговорни лица: Весна Арсова, Валентина Дојчиновска-Илиоска, Наташа Бундовска, Софче Марковиќ
Телефон: 02 3115 177, лок. 151

Служба: Македонска тековна библиографија

Одговорно лице: Соња Цоневска
Телефон: 02 3115 177, лок. 109

Служба: Македонска тековна библиографија

Одговорни лица: Глиша Бошковски, Евридика Меловска-Стефановска
Телефон: 02 3115 177, лок. 138

Служба: Нормативна датотека на лични имиња на автори

Одговорно лице: Стана Атанасовска
Телефон: 02 3115 177, лок. 144

Служба: Македоника

Одговорно лице: Соња Стрезоска-Велјаноска
Телефон: 02 3115 177, лок. 113

Контакт

 
Бул. „Гоце Делчев“ бр. 6, пошт. фах 566
Скопје
Република Македонија
 
Оваа е-адреса е заштитена од спамботови. Треба да ви е овозможено JavaScript за да ја видите.
 
+389 2 3115 177
 
+389 2 3226 846