Изложби

Затворање на изложбата 1101: Св. Климент низ современата уметничка призма

Среда, 31 Јануари 2018 14:47

Наградите ќе се доделат на 6.2. 2018 (12 часот) во просториите на новата галерија на НУБ „Св. Климент Охридски“ – Скопје, каде воедно ќе биде презентиран и каталогот од селектираните дела.
Комисијата на изложбата, поради големиот број интересни уметнички концепти кои се различни во пристапот и реализацијата, одлучи НУБ да им додели три рамноправни откупни парични награди на:

- Игор Таневски
- Мирко Бојаџијевски
- Владан Петрушевиќ

и три рамноправни награди во избор на книги од Библиотеката на:

- Јана Јакимовска
- Ненад Тонкин
- Мето Ангелов

(Членови на комисијата: Владимир Јанчевски, историчар на уметноста – куратор на изложбата; Д-р Сафет Ахмети, историчар на уметноста; Ѓорѓе Јовановиќ, ликовен уметник; Искра Димитрова, НУБ „Св. Климент Охридски“ – Скопје и
Марко Цуцуловски, НУБ „Св. Климент Охридски“ – Скопје)

Контакт

 
Бул. „Гоце Делчев“ бр. 6, пошт. фах 566
Скопје
Република Македонија
 
Оваа е-адреса е заштитена од спамботови. Треба да ви е овозможено JavaScript за да ја видите.
 
+389 2 3115 177
 
+389 2 3226 846