×

Предупредување

JUser: :_load: Неможно вчитување корисник со ID: 33

Традиционално и со повеќе активности Националната и универзитетска библиотека „Св. Климент Охридски“ – Скопје ќе го одбележи 23 април - Светскиот ден на книгата и авторското право.

Повелете заедно да го прославиме Денот на книгата (среда, 12.00 часот во НУБ).

Во Промотивниот центар на Саемот на книгата, на 11-ти април 2014 г. (петок), во 11 часот, Националната и универзитетска библиотека „Св. Климент Охридски“ - Скопје, организира „Средба со наградени македонски автори - добитници на меѓународни награди и признанија“.

Во организација на Националната и универзитетска библиотека „Св. Климент Охридски“ - Скопје , на 9-ти април 2014 г. (среда), во 11 часот, во Промотивниот центар на Саемот на книгата, ќе се одржи ексклузивниот книжевен настан: „Средба со наградени автори - добитници на најзначајните книжевни награди во Република Македонија “.

Понеделник, 31 Март 2014 12:02

Фестивал на книгата

По повод Светскиот ден на книгата, 23 април, во Германската читалница при Националната и универзитетска библиотека „Св. Климент Охридски“ – Скопје, понудени се две манифестации што се однесуваат на книгата.

Националната и универзитетска библиотека „Св. Климент Охридски” – Скопје и Македонските електронски библиотеки – МЕБ (http://w3.nubsk.edu.mk), по повод престојот на г. Драган Николиќ во Република Македонија, претставник на EBSCO за југоисточна Европа (http://www.ebsco.com), организираат предавање „EBSCO Publishing – новини, пристап и пребарување”. Покрај наведените теми, во текот на предавањето, ќе биде промовиран најновиот производ на EBSCO Publishing – електронските книги (Е-BOOKS).

Контакт

 
Бул. „Гоце Делчев“ бр. 6, пошт. фах 566
Скопје
Република Македонија
 
Оваа е-адреса е заштитена од спамботови. Треба да ви е овозможено JavaScript за да ја видите.
 
+389 2 3115 177
 
+389 2 3226 846