Во издание на Националната и универзитетска библиотека од Загреб, излезе скратеното, лиценцирано издание насловено Универзална децимална класификација.

Изданието содржи повеќе од 10.000 броеви на класификациската шема (главни и општи, како и специјални помошни таблици) со дообјаснувања: белешки, упатство за употреба, напатствија и примери за комбинирање, приспособени за хрватското издание. Таблиците содржат и азбучен предметен индекс со повеќе од 17.000 пристапни точки (определници).

Објавено во Прес

Галерија

Галерија фотографии

Контакт

 
Бул. „Гоце Делчев“ бр. 6, пошт. фах 566
Скопје
Република Македонија
 
Оваа е-адреса е заштитена од спамботови. Треба да ви е овозможено JavaScript за да ја видите.
 
+389 2 3115 177
 
+389 2 3226 846