INIS центар

Меѓународната агенција за атомска енергија

INIS центар за Република Македонија

INIS е водечки светски информациски систем за употребата на нуклеарна енергија во мирновременски услови. INIS функционира во рамките на Меѓународната агенција за атомска енергија (IAEA) во соработка со земјите членки и со кооперативните интернационални организации.

Во соработка со Министерството за наука, за седиште на INIS центарот за Република Македонија, е одредена Националната и универзитетска библиотека „Св. Климент Охридски“ -  Скопје.

INIS базата на податоци од библиографските записи како и NCL литература сега веќе е достапна бесплатно на интернет страната на IAEA: http://www.iaea.org/inis/

Работно време:

понеделник-петок 8:30-16:00

Одговорно лице:

Пандорка Стоименовска
тел: 3115 177 лок. 134
факс: 3226 846
е-пошта: Оваа е-адреса е заштитена од спамботови. Треба да ви е овозможено JavaScript за да ја видите.

Контакт

 
Бул. „Гоце Делчев“ бр. 6, пошт. фах 566
Скопје
Република Македонија
 
Оваа е-адреса е заштитена од спамботови. Треба да ви е овозможено JavaScript за да ја видите.
 
+389 2 3115 177
 
+389 2 3226 846