×

Предупредување

JUser: :_load: Неможно вчитување корисник со ID: 33

Понеделник, 21 Декември 2015 09:13

Изложба на Франкофонијата

   Со задоволство Ве покануваме да ја посетите изложбата КНИГИ ОД ФРАНЦУСКИ/ФРАНКОФОНСКИ АВТОРИ ПРЕВЕДЕНИ НА МАКЕДОНСКИ ЈАЗИК ОД ФОНДОВИТЕ НА НУБ „СВ. КЛИМЕНТ ОХРИДСКИ“ - Библиографски преглед.

Петок, 20 Ноември 2015 14:12

Кинеско катче во НУБ Скопје

   Кинеското катче функционира во рамките на Националната и универзитетска библиотека „Св. Климент Охридски“ - Скопје од почетокот на 2014 г. Формирано е согласно договорот потпишан меѓу НУБ и China Hanban.

Среда, 18 Ноември 2015 10:21

НОЕМВРИ - МЕСЕЦ НА ГЛАГОЛИЦА

   Националната и универзитетска библиотека „Св. Климент Охридски“- Скопје, преку проектот „Mлад Светиклиментов универзитет“, веќе неколку години го дава својот придонес во зачувување и негување на македонските традиционални вредности и пренесување на истите на идните генерации. Проектот е замислен како целина составена од повеќе  работилници,  водени од докажани професионални тимови, преку кои досега се едуцираа стотина ученици од повеќе основни училишта во градот Скопје и одреден број заинтересирани граѓани, чии дела беа презентирани на две поединечни изложби. Во изминатите неколку години, беа организирани неколку работилници, како: Работилницата за рачно производтво на еколошка хартија, Работилницата за примена на рачно добиената хартија за практични цели и Работилницата за изучување на основните елементи на глаголицата.

Среда, 21 Октомври 2015 12:17

Модата низ фондовите на НУБ

   Со оваа изложба Националната и универзитетска библиотека „Св. Климент Охридски“ – Скопје се вклучува во манифестацијата Моден Викенд Скопје и ја дополнува модната изложба „Свадбени приказни“ во Музејот на Македонија.

 Изложбата  може да ја посетите од 21 октомври до 8 ноември 2015 година.

Контакт

 
Бул. „Гоце Делчев“ бр. 6, пошт. фах 566
Скопје
Република Македонија
 
Оваа е-адреса е заштитена од спамботови. Треба да ви е овозможено JavaScript за да ја видите.
 
+389 2 3115 177
 
+389 2 3226 846