×

Предупредување

JUser: :_load: Неможно вчитување корисник со ID: 33

Понеделник, 03 Декември 2012 15:36

Млад Светиклиментов универзитет

Четврток, 14 Јуни 2012 11:08

Галерија

Времеплов


Лабораторија за конзервација и реставрација


Млад Светиклиментов универзитет


Светски ден на книгата и авторското право 2013


Дигитизација на збирката ориентални ракописи


„Проглас“


Четврток, 14 Јуни 2012 11:07

ISMN

Што е ISMN

ISMN (International Standard Music Number) е меѓународен стандарден број за музика кој се користи за идентификација на печатени музикалии (партитури, штимови или елементи во мулти-медијален комплет).

Кој доделува ISМN во Република Македонија

Агенцијата за ISМN на Република Македонија во рамките на Националната и универзитетска библиотека „Св. Климент Охридски’’во Скопје.

Четврток, 14 Јуни 2012 11:07

ISSN

Штo e ISSN?

ISSN (International Standard Serial Number)-Меѓународен стандарден број за сериски и тековни публикации кој овозможува идентификација и контрола на сите извори во континуитет издадени на национално и интернационално ниво.

Четврток, 14 Јуни 2012 11:07

ISBN

Што е ISBN

ISBN систем (International Standard Book Number) е Меѓународен систем за идентификација на секоја пооделна книга (монографска публикација) со помош на бројки.

Контакт

 
Бул. „Гоце Делчев“ бр. 6, пошт. фах 566
Скопје
Република Македонија
 
Оваа е-адреса е заштитена од спамботови. Треба да ви е овозможено JavaScript за да ја видите.
 
+389 2 3115 177
 
+389 2 3226 846