Во среда, 14 март, во НУБ ќе биде промовирано македонското издание на делото „Тајните за супермеморија“ од израелскиот автор Еран Кац, кој ќе одржи предавање за своите техники. Почетокот е закажан во 12 часот. Ве очекуваме!

Објавено во Прес

Националната и универзитетска библиотека „Св. Климент Охридски“ и Рускиот центар

при УКИМ имаат чест да Ве поканат на промоцијата на книгата „Русизмите во
македонскиот литературен јазик“ на професорката Нина Чундева.

Промотори на монографијата ќе бидат д-р Емил Ниами, проф. д-р Катерина Велјановска и
проф. д-р Красимира Илиевска.

Настанот ќе биде збогатен и со свечено наградување на професорката Чундева со
Пушкинскиот медал кој го доделува претседателот на Руската Федерација на странски
државјани кои оставиле трајни вредности во образованието и руската култура. Медалот ќе го додели амбасадорот на Руската Федерација во Република Македонија н.е. Олег
Николаевич Шчербак.

Петок, 22.12.2017 во 12:30 часот, НУБ „Св. Климент Охридски“, Скопје

 

Објавено во Прес

Нови 33 наслови од капиталната едиција „Ѕвезди на светската книжевност“ денеска беа промовирани во Националната и универзитетска библиотека „Св. Климент Охридски“ - Скопје. Со денешните книги, досега се преведени 300 од вкупно 560, кои се дел од едицијата.

Објавено во Прес

Плати еднаш добиј уште еднаш, бесплатно

Со резервирање на Голема конференциска сала за осум часа добивате уште едно, бесплатно користење, кое можете да го искористите сè до февруари 2015 година.

Центарот располага со удобна конференциска сала со капацитет до седумдесет и пет лица и мала сала со капацитет до дваесет и пет лица.

Објавено во Прес
Страница 1 од 2

Контакт

 
Бул. „Гоце Делчев“ бр. 6, пошт. фах 566
Скопје
Република Македонија
 
Оваа е-адреса е заштитена од спамботови. Треба да ви е овозможено JavaScript за да ја видите.
 
+389 2 3115 177
 
+389 2 3226 846