Прес

Светскиот ден на книгата и авторското право - УНЕСКО

Понеделник, 22 Април 2013 12:49

На 23.04 (вторник) ве очекуваме заедно да го одбележиме Светскиот ден на книгата и авторското право со почеток во 11 часот:

 • Поздравна реч на дирекорот на НУБ „Св. Климент Охридски“, г. Миле Бошески
 • Читање на пораката на генералниот директор на УНЕСКО г-ѓа Ирина Бокова
 • Читање на македонската порака од поетот и есеист Никола Маџиров
 • Доделување награда на НУБ „Св.Климент Охридски“ за најчитан автор меѓу двата саеми на книгата 
 • Н.Е. г. Ларс Вахлунд, Амбасадор на Кралството Шведска ќе подари енциклопедиско издание (11 томови) од славниот ботаничар Карл фон Лине (Linnaeus)
 • Демонстрација на рачно производство на еколошка хартија
 • Традиционално подарување книга и роза 
 • Галерија

  Галерија фотографии

  Контакт

   
  Бул. „Гоце Делчев“ бр. 6, пошт. фах 566
  Скопје
  Република Македонија
   
  Оваа е-адреса е заштитена од спамботови. Треба да ви е овозможено JavaScript за да ја видите.
   
  +389 2 3115 177
   
  +389 2 3226 846