Документи

Документи

Закон за библиотеки


Закон за задолжителен примерок


Закон за заштита на културно наследство


Закон на споменици


Правилник за стандарди и постапки во процесот на дигитализација во НУ НУБ „Св. Климент Охридски“ Скопје


Правилник за утврдување на критериуми и постапки за отпишување на библиотечен материјал


Стратегија за дигитализација, дигитално архивирање и управување со дигиталните објекти

Годишна програма 2018


Завршна сметка на буџетски прихоти (60315) за 2017 год.


Завршна сметка на сопствени прихоти (78712) за 2017 год.


Завршна сметка на закупнини (63112) за 2017 год.


Завршна сметка на донации Фумагаба (78553) за 2017 год.


Завршна сметка на донации Ханбан Пекинг (58572) за 2017 год.


Годишна програма 2017


Годишна програма 2016


Годишна програма 2015


Годишен извештај 2016


Годишен извештај 2015


Годишен извештај 2014


Годишен извештај 2011


Годишен извештај 2010


Годишен извештај 2007-2010

Ценовник на НУБ „Св. Климент Охридски“ - Скопје

Формулар за барање за дигитализација во НУБ „Св. Климент Охридски“ - Скопје(pdf)


Формулар за барање за дигитализација во НУБ „Св. Климент Охридски“ - Скопје(word)


Образец - Барање за слободен пристап до информации од јавен карактер(word)


Образец - Барање за слободен пристап до информации од јавен карактер(pdf)

Контакт

 
Бул. „Гоце Делчев“ бр. 6, пошт. фах 566
Скопје
Република Македонија
 
Оваа е-адреса е заштитена од спамботови. Треба да ви е овозможено JavaScript за да ја видите.
 
+389 2 3115 177
 
+389 2 3226 846