Изложби

Изложба „Инкунабили и постинкунабули на црногорските печатници на Ѓураѓ Црнојевиќ и Божидар и Виченцо Вуковиќ“ од фондовите на НУБ „Св. Климент Охридски“ - Скопје

Четврток, 17 Мај 2018 13:25

Ве покануваме на свеченото отворање на изложбата „Инкунабили и постинкунабули на црногорските печатници на Ѓураѓ Црнојевиќ и Божидар и Виченцо Вуковиќ“ од фондовите на НУБ „Св. Климент Охридски“ - Скопје, која ја организираме во рамки на манифестацијата Денови на црногорската култура во Република Македонија, а по повод 550 години од првата книжарница на Кара Трифун во Скопје.
Хол на НУБ „Св. Климент Охридски“ - Скопје, 18. мај (петок) 2018 г. во 12. часот. Изложбата ќе ја отвори градоначалникот на град Скопје, Петре Шилегов.

Контакт

 
Бул. „Гоце Делчев“ бр. 6, пошт. фах 566
Скопје
Република Македонија
 
Оваа е-адреса е заштитена од спамботови. Треба да ви е овозможено JavaScript за да ја видите.
 
+389 2 3115 177
 
+389 2 3226 846